W dzisiejszy trening kulinarny zostali zaangażowani wszyscy. Nie ma wyjątku, Czy jesteś uczestnikiem czy pracownikiem. Chcesz jeść to lep... pierogi. Przy lepieniu pierogów można porozmawiać na różne tematy i poćwiczyć zdolności manualne, dlatego wykorzystaliśmy ten dzień nie tylko na kulinarne doznania. Pierogi to typowo polskie danie, znane na całym świecie. Mogą być na słodko, na słono, smażone, gotowane, pieczone...
Pierogi możemy znaleźć w wielu państwach na świecie, ale wyróżnia je nadzienie, sposób gotowania czy przyrządzania ciasta. W zależności od kraju mają także swoje specyficzne nazwy i są uznawane za tradycyjny element kuchni narodowej. W Chinach są to won tony, w Japoni gyoza. Włosi mają tortellini lub ravioli, a Hiszpanie calzone. W Meksyku empanadas, a w Brazylii coxina. Żydowskie pierożki to kreplach, a greckie to tiropitakia. W Rosji i na Ukrainie są pielmieni albo wareniki. Nie ważne jaką mają nazwę, wszędzie znikają z talerzy w mgnieniu oka.
Zapraszamy galerii zdjęć...