Czy znamy osoby, które nie lubią pierogów ? Chyba jest ich bardzo niewiele, dlatego postanowiliśmy uczcić tą tradycyjną polską potrawę organizując po raz pierwszy w naszym Domu „Dzień Pieroga w Polskiej Kuchni”.
Już od rana wszyscy uczestnicy wraz z opiekunami z dużym zaangażowaniem i uśmiechem przystąpili do pracy. Przy lepieniu pierogów można porozmawiać na różne tematy i poćwiczyć zdolności manualne, dlatego wykorzystaliśmy ten dzień nie tylko na kulinarne doznania.
Na stole pojawiły się pierogi ze szpinakiem, soczewicą, kapustą, żurawiną, z jabłkiem oraz ruskie. Po pracochłonnych przygotowaniach przyszedł czas na degustację. Każdy z uczestników otrzymał na talerzu dużą porcję pierogów, które wszystkim bardzo smakowały.
Już wiemy, że „Dzień Pieroga” na stałe zagości w naszym kalendarzu imprez.
Zapraszamy galerii zdjęć...