W dniu dzisiejszym gościliśmy uczniów klasy II z Zespołu Szkół Techniczno-Weteryneryjnych w Trzcianie o kierunku Technik żywienia i usług gastronomicznych wraz z Panią Aleksandrą - opiekunem grupy. Zapoczątkowaliśmy cykl spotkań „Smacznie i zdrowo” od jesiennych sałatek. Były to: sałatka w muszlach makaronowych, dwukolorowa sałatka ze śledziami i gruszką oraz sałatka mocy z dynią. Uczniowie zostali podzieleni na trzy zespoły, gdzie każdy mógł się wykazać umiejętnością współpracy w grupie, kreatywnością oraz podzielić się swoja wiedzą z naszymi uczestnikami. Podopieczni po raz pierwszy mieli okazję wykonywać potrawy pod okiem przygotowujących się do zawodu kucharzy, którymi kierowała Pani mgr Aleksandra. Współpraca układała się wspaniale, czego dowodem były trzy piękne kolorowe sałatki. Pozostali nasi uczestnicy, którzy nie byli w tym czasie w grupie kulinarnej z zazdrością patrzyli, ale możemy ich uspokoić – kolejne warsztaty już niebawem.
Zapraszamy galerii zdjęć...